Nastavnici Školske uprave Požarevac snimaju onlajn nastavu za osnovce

15. mart 2021 – Od 11. do 26. marta, putem multimedijske platforme RTS Planeta i preuzimanjem besplatne aplikacije „RTS Moja škola“ za mobilne telefone i tablete, zatim na sajtu RTS-a i na veb stranici mojaskola.rtsplaneta.rs, emituju se časovi koje su snimali nastavnici Školske uprave Požarevac, u čijoj nadležnosti su sve škole u gradovima i opštinama Podunavskog i Braničevskog okruga.

U snimanju časova učestvovalo je 50 nastavnika predmetne nastave i 38 nastavnika razredne nastave iz osnovnih škola sa ovog područja, saznaje Podunavlje.info.

Za učenike prvog ciklusa osnovnog obrazovanja i vaspitanja, od I do IV razreda, svi obrazovni sadržaji se emituju putem multimedijske platforme RTS Planeta, a dostupni su i preuzimanjem besplatne aplikacije „RTS Moja škola“ za mobilne telefone i tablete, zatim na sajtu RTS-a i na veb stranici mojaskola.rtsplaneta.rs.

Na multimedijskoj internet platformi RTS Planeta svi zainteresovani učenici, roditelji i nastavnici mogu naknadno da pogledaju nastavne sadržaje koje su propustili.

Za učenike drugog ciklusa osnovnog obrazovanja i vaspitanja, od V do VIII razreda, svi obrazovni sadržaji se emituju putem javnog medijskog servisa RTS na kanalima RTS 2 i RTS 3. Nastava za učenike petog razreda biće emitovana na kanalu RTS 2, sa početkom u 8 časova, dok će se nastava za učenike od VI do VIII razreda emitovati na kanalu RTS 3, takođe, sa početkom u 8 časova, za Podunavlje.info navodi Danijel Nikolić, prosvetni savetnik.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!