Site icon podunavlje.info

Čelik počeo odbranu titule šampiona Srbije u planinarskoj orijentaciji

FRUŠKA GORA/SMEDEREVO, 14. mart 2021 – Otpočelo je Prvenstvo Srbije u planinarskoj orijentaciji, prvo kolo je bilo ove subote na Fruškoj Gori. PSK Čelik, branilac titule i trostruki uzastopni šampion, osvojio je šest medalјa – tri zlatne, jednu srebrnu i dve bronzane.

Start i cilј trke, na kojoj je učestvovalo 42 ekipa iz 12 klubova, bio je kod planinarskog doma na Stražilovu. Čelik je nastupio sa 8 ekipa: dve ženske pionirske,  jednom muškom pionirskom, seniorskom ženskom i muškom, ženskom i muškom veteranskom i jednom ekipom u kategoriji rekreativaca -početnika.

Najznačajniji rezultat po klub predstavlјa osvajanje zlatne medalje ženske pionirske ekipe, koja je bila u sastavu: Sofija Nikolić, Milica Vasilјević i Mina Vučković. Druga ekipa Čelikovih pionirki bila je druga,a  ekipa pionira ovog puta ostala je bez medalјe. Vredan rezultat postigla je i prva seniorska ekipa koja je u konkurenciji 7 timova osvojila treće mesto i bronzanu medalјu. Ekipa veteranki, koju su činile Nataša Stanisavlјević, Bilјana Grujić i Danijela Jeremić, osvojila je zlatnu medalјu. Isti uspeh postigli su i veterani; Dragan Pavlović, Dragan Tasić i Dragutin Jeremić.

Sa šest medalјa i osvojenih 2262 boda Čelik je bio najuspešniji klub i poveo je trku za osvajanje titule u novoj takmičarskoj sezoni.i. Drugoplasirana je Pobeda iz Beograda sa 1914 bodova, treće je Stražilovo iz Sremskih Karlovaca  sa 1757, četvrti Spartak iz Subotice sa 1350 bodova…

Sve ekipe Čelika su završile trke, pronalaženjem postavlјenih kontrolnih tačaka.  Za klub je najznačajnije što su sastavi osveženi novim takmičarima sa kojima je u prethodnom periodu rađeno individualno, jer škola orijentiringa nije radila zbog korona uslova.

Sledećeg vikenda, u subotu 20. marta, Čelik je domaćin i organizator drugog kola lige u planinarskoj orijentaciji. Takmičenje se odvija u duhu obeležavanja 60 godina postojanja kluba. Start trke biće na Plavincu, a cilј u Goranskom parku.

Fotografije su iz lične arhive članova kluba.

Exit mobile version