Site icon podunavlje.info

Mlade radinačke rukometašice jedine neporažene u obe konkurencije

SVILAJNAC, 14. mart 2021 – Proteklog vikenda odigrane su utakmice 3. i 4. kolo rukometnog prvenstva za devojčice do 12 i do 14 godina u Svilajncu. Dvanestogodišnjakinje Mladog radnika iz Radinca su pobedile vršnjakinje iz Sloge iz Petrovca na Mlavi, a potom i domaćina, ekipu Radnički iz Svilajnca, do tada jedinu neporaženu. Ništa manje uspešne nisu bile ni njihove dve godine starije koleginice. Selekcija Mladog Radnika do 14 godina pobedila je u svojoj prvoj utakmici ŽRK Pozarevac, a u drugoj savladana je ekipa Kolibri iz Gornje Trnave.

Tako su učenice trenera Aleksandra Adamovića ostale jedine bez poraza posle četiri odigrana kola. Selekcija do 12 godina ima da odigra još dve utakmice, ali je već sada, iako treba da se odigra još dva kole, obezbedila plasman u Super ligu za taj uzrast na nivou centralne Srbije. Od 6 najboljih u centralnoj Srbiji 4 ekipe odlazi na državno prvenstvo. Nakon završenog prvog dela takmičenja za devojčice do 14 godina, ekipa Mladog Radnika je i u toj konkurenciji  ostvarila plasman u Super ligu Srbije.

Da se plasiraju u Super ligu u obe kategorije mogu možda jedino još da postignu Metalac iz Kraljeva i Medicinar iz Šapca. Očigledno, rad sa decom i sa mladima u radinačkom klubu, o no što je od početka bio primarni cilj, već polako počinje da donosi rezultate.

Exit mobile version