Vredna pobeda Smedereva: Plećić bacio na pleća komšije iz Požarevca

SMEDEREVO, 13. mart 2021 – Boljom igrom u drugom delu susreta utakmice u okviru 19. kola prvenstva, smederevski fudbaleri su u komšijskom derbiju savladali Požarevljane i osvojili tri vredna boda: Smederevo 1924 – Mladi radnik 1926 1:0 (0:0).

Poziciona igra i vrebanje šanse iz kontranapada umalo se nije posrećilo gostima; šansa se nakon solo akcije ukazala Luki Markoviću. Smelom intervencijom Nemanja Mladenović je, klizećim startom, izblokirao taj udarac i izbacio loptu u korner.

Domaći su prvi put ozbiljnije pripretili tek u 42. minutu, kada je Stanićev udarac sa desetak metara golman gostiju Drašković ukrotio.

Pre pauze Plećić je mogao da se upiše u strelce, ali je ubačenu sa strane loptu prosledio kraj same stative.

Znatno sadržajnija igra, sa više prilika, i bolje izdanje domaćih viđeno je u nastavku susreta, mada se najpre dugogodišnji član Smedereva, a sada u dresu ekipe sa Vašarišta, Nemanja Stojanović našao u izglednoj šansi. U odsudnom trenutku se okliznuo i nije bilo opasnosti po gol domaćih. Potom je pripretio i Aleksa Marković, ali su njegov pokušaj osujetili golman Ćirić i požrtvovani Blagojević.

Samo što je ušao u igru, mladom Filipoviću se ukazala dobra prilika, a odbitak posle njegovog šuta Pliećić je poslao iznad prečke. Usledila je šansa Stanića, nakon ubacivanja Radovića, ali je pogodio spoljni deo mreže.

Gol odluke viđen je u 77. minutu; posle šuta Krmara, Mladenović je odigrao kratak pas do imenjaka Plećića, koji je sa ivice peterca prosto zakucao loptu pod prečku za veliku radost učenika Dragana Stevanovića.

U narednom 20. kolu Smederevo putuje u Užice, gde se sastaje sa domaćom ekipom Slobode.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!