Rukometašice Jagodine osvojile Kup Srbije po četvrti put

SMEDEREVO, 13. mart 2021 – Jagodinke su večeras u Smederevu ponovile prošlogodišnji uspeh i u neizvesnoj završnici, praktično reprizi finala od pre godinu dana sa istim protivnicama, prigrlile pehar namenjen najboljoj ekipi u takmičenju za Kup Srbije; Jagodina – Naisa 22:21 (12:9).

Finalna utakmica počela je minutom ćutanja za nedavno preminulog Petra Fajfrića, nekadašnjeg rukometnog reprezentativca i potom trenera više klubova.

Naisa je bolje ušla u meč i imala početnu prednost, da bi Jagodinke najviše zahvaljujući najboljoj rukometašici ove utakmice i celog turnira Tanji Ašanin (8 golova) i najboljem golmanu turnira Jeleni Đurašinović (12 odbrana) napravile preokret i na odmor otišle sa tri gola viška – 12:9.

Sve do 51. minuta učenice trenera Dragana Markova su imale rezultatsku prednost. Onda se njegov kolega sa druge klupe, trener Ljubomir Obradović, odlučio na hazarderski potez;  u igri bez golmana, sa sedam rukometašica u polju, Sara Stankovski je sa tri gola poravnala rezultat na 20:20, da bi potom šutem preko gola propustila priliku da napravi preokret. Taj promašaj kaznila je Jelena Gojkovića (7 golova, 3 iz sedmerca), koja je u poslednjem minutu sa linije od sedam metara donela vođstvo, ispostavilo se i pobedu svom timu, jer Nišlijke nisu iskoristile poslednji napad.

Ovo je Jagodinkama četvrta pobeda u najmasovnijem takmičenju, pehar su osvajale i 1993, 2014. i prošle godine.

Pobednički pehar kapitenu Jagodine Jeleni Gojković, kao i medalje svim igračicama osvajača Kupa, uručio je Saša Branežac, član Gradskog veća Smedereva zadužen za sport. Veliki prelazni pehar pobednicama je predala Milena Delić, predsednica Rukometnog savze Srbije.

Foto: Rukometni savez Srbije

Skorašnji članci

error: Content is protected !!