Posle požara, od ponedelјka otpad iz Kovina ide na pančevačku deponiju

BEOGRAD/KOVIN, 12. mart 2021 – Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović sazvala je sinoć hitan sastanak sa predsednicom opštine Kovin Sanjom Petrović i gradonačelnikom Pančeva Aleksandrom Stevanovićem, na kojem je dogovoreno da se otpad iz Kovina od ponedelјka vozi na deponiju u Pančevo, objavilo je ovo ministarstvo.

Vujović je naglasila da će se u Pančevu procenjivati količina i vrsta otpada, kako bi se u što kraćem roku došlo do održivog i dugoročnog rešenja za otpad u Kovinu.

– Nakon saniranja požara, kapija deponije u Kovinu je zatvorena. Međutim ono što je potrebno za opštinu Kovin i za ceo Banat jeste dugoročno rešenje, koje Vlada Srbije priprema u saradnji sa kineskim partnerima kada je reč o proširenju kasete u Pančevu. Na sastanku su razmatrana sva rešenja. Primera radi, izgradnja transfer stanice u Kovinu, nakon čega bi se uradila sanacija i rekultivacija nesanitarne deponije u toj opštini – rekla je Vujović nakon sastanka.

Ona je dodala da je u prvom momentu bilo najvažnije da se spreči ekološka katastrofa, nakon što je nedavno izbio požar na toj deponiji, što je dovelo do pojačanog zagađenja vazduha.

Foto: zvanična Internet prezentacija opštine Kovin, kovin.rs

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!