Site icon podunavlje.info

Smederevski đurđevak uplatio novac prikupljen za Filipovo lečenje

SMEDEREVO, 12. mart 2021 – Udruženje proizvođača cveća „Smederevski đurđevak“ jutros je uplatilo sredstva kao pomoć za lečenje malog Filipa Ivanovića, prikupljena tokom jučerašnje akcije na Gradskom trgu.

Još samo pet dana, zbog vikenda koji je pred nama, ostalo je da se prikupi oko 100 hiljada evra neophodnih za njegovo lečenje i zato je svaka pomoć dobrodošla.

Juče je za samo 30 minuta stiglo oko 1000 SMS poruka, a u toku je i humanitarna licitacija na ovom linku.

Filip je, podsećamo, rođen kao zdravo dete. Detinjstvo je proveo bez odlazaka kod lekara, bezbrižno i srećno, uvek nasmejan i spreman za igru. Prvi znaci bolesti ispoljili su se krajem aprila 2019. godine, kada su roditelji primetili izraslinu u levoj pazušnoj jami. Dan nakon toga, iz bolnice u Smederevu prebačen je na lečenje u Tiršovu bolnicu. Nakon dve nedelje ležanja nije ustanovljena dijagnoza i roditelji na svoj zahtev prelaze na Institut za majku i dete. Odmah je odrađena biopsija i utvrđeno je da Filip boluje od Sinovijalnog sarkoma mekog tkiva. Odmah je započeta primena hemioterapija, ali nakon četiri ciklusa terapija tumor se vrlo malo smanjio. Predlog hirurga bila je amputacija ruke.

Filip se nakon operacije, hemioterapije i zračenja vratio izlečen kući. Međutim, na redovnoj kontroli nakon tri meseca, uočene su metastaze na oba plućna krila. Trenutno se nalazi u bolnici u inostranstvu gde prima hemioterapiju i priprema se za nastavak lečenja, još jednu operaciju ili imunoterapiju.

Zbog toga, molba svim humanim i ljudima dobre volje da pomognu u prikupljanu novca za Filipov nastavak lečenja i redovne kontrole koje iziskuju značajna sredstva.

Za Filipov život! Budimo humani!

Exit mobile version