Site icon podunavlje.info

Jagodinke i Nišljike u finalu Kupa Srbije za rukometašice

SMEDEREVO, 12. mart 2021 – U Dvorani Smederevo večeras su odigrane polufinalne utakmice Kupa Srbije za rukometašice. Prvi polufinalni meč pipao je Jagodinkama – Bor RTB – Jagodina 19:31 (10:19), a u drugom su se radovale Nišlijke – Bekament BB – Naisa 23:27 (12:19).

Možda bi poraz Boranki bio izražen i sa manje golova razlike da na golu čete Dragana Markova nije stajala prosto nesavladiva Jelena Đurašinović. U pobedničkom timu, koji je u laganom ritmu odigrao gotovo celu utakmicu, istakle su se Tanja Ašanin (8 golova), Nataša Lovrić i Aneta Adžić (po 6 golova), dok je u timu Bora odskočila Marina Glišović (8).

Finale pre finala, susret Naise i Bekamenta BB, neočekivano je počeo vođstvom rukometašica Naise, koje su na kraju i slavile. Igračice Bekamenta su na početku meča delovale prilično nepovezano, a kod rezultata 5:13, u 17. minutu, zbog prigovora i protesta isključen je njihov trener Saša Bošković, bivši selektor.

U prvom poluvremenu odbrane Milene Petrović  (19 odbrana) bile su vetar u leđa niškim rukometašicama, a to su znalački koristile Simona Stojanovska) i Srna Sukur, sa po 5 golova, za ubedljivu prednost od 12:19.

Nešto drugačija slika viđena je u nastavku susreta, a serija od 3:0 primorala je Ljubomira Obradovića da uzme tajm aut. Uspele su Aranđelovčanke pogocima Sare Garović (8), a potom i Marine Tomić (4), da se približe na dva gola zaostatka, bilo je 23:25. Ipak, kada su imale igračicu više u polju u dva navrata su umesto prazne mreže pogađale stative, pa su Nišlijke rutinski meč privele kraju i radovale se po njegovom završetku.

Foto: R.G.

 

 

Exit mobile version