Site icon podunavlje.info

Omladinci KMF Smederevo prvaci Regiona Zapadne Srbije u futsalu

SMEDEREVO, 11. mart 2021 – Posle kadeta i omladinci KMF Smederevo su se okitili titulom prvaka FSRZS pošto su večeras u Dvorani Smederevo u finalnom meču ostvarili ubedljivu pobedu: KMF Smederevo – Karađorđe (Rača) 9:3 (3:2).

Početak utakmice nije bio ni nalik onom što je viđeno u grupnoj fazi, kada su Smederevci istog rivala deklasirali sa 14:2. Silno motivisani pole pobede u polufinalu nad Ekonomcem, gosti iz Rače su već u prvom minutu poveli golom Petrovića. Malo je nedostajalo da usamljeni Pašić u sledećem napadu duplira vođstvo, da bi, posle silnih promašaja, domaći preko Živanovića, na pas Paunovića, stigli do izjednačenja.

Goste to nije pokolebalo, u 12. minutu Krakić im je ponovo doneo prednost i zabrinuo Smederevce. Ipak, do odmora, sa još dva pogotka,jednim sa penala, Živanović je doneo preokret.

Nastavak donosi apsolutnu dominaciju učenika trenera Dragana Đorđevića. Domaći su pogocima Paunovića, dva puta, i još dva – ukupno pet Živanovića, Jeremića i Nikolića otišli na nedostižnih 9:2. Taj deveti pogodak, koji je postigao Uroš Nikolić, bio je ujedno i najlepši, jer je sa svoje polovine preko istrčalog prezimenjaka na golu Karađorđa smestio loptu pod prečku.

U poslednjim sekundama meča Krakić je uspeo dakoliko-toliko ublaži poraz mladića iz Rače, ali to nije pokvarilo slavlje Smederevaca.

Sa pet golova najbolji strelac je Branislav Živanović, dok je za najboljeg igrača finala proglašen Andrija Marjanović. Njima je priznanja, kao i medalje svim učesnicima, uručio smederevski reprezentativac Srbije u futsalu Jovan Lazarević. Pobednički pehar je kapitenu domaćih Marjanoviću predao Dejan Prodanović, direktor lige.

Branislav Živanović, najbolji strelac i najbolji igrač finala Andrija Marjanović
Exit mobile version