Gori deponija u Kovinu – Sve raspoložive snage angažovane na gašenju

KOVIN, 9. mart 2021 – Na jutros objavljenu informaciju na RTS-u, kako nekoliko dana unazad građane Kovina guše dim i smrad koji potiču sa gradske deponije, kao i na brojne druge informacije i poluinformacije koje se šire povodom požara na ovoj lokaciji, reagovali su iz kovinske opštine, navodeći da su sve raspoložive snage angažovane na gašenju, kao i da nema mesta panici.

Saopštenje prenosimo u celosti.

„Zbog činjenice da je iz dubine kovinske Deponije (visina do površinskog vidlјivog sloja je 12 metara) tokom vikenda na više mesta izbio dim i požar, od juče su na ovoj lokaciji, uz svo raspoloživo lјudstvo i opremu ’Kovinskog komunalca’, na gašenju angažovane i dodatne snage: pomoć u lјudstvu i još dve pumpe jače snage dobijeni su iz Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije – Pančevo. Profesionalni vatrogasci i radnici komunalnog preduzeća ispuštaju ogromne količine vode u mesta označena kao žarišta. Kada na svim tim mestima požar bude lokalizovan, uklјučiće se ekipe VPD ’Podunavlјe’ (DTD-a) da svojim mašinama razgrnu deponiju do izvora žarišta, kako bi se ona nasula zemlјom (za šta će biti potrebne takođe velike količine)“.

– Molim sugrađane da ne paniče i da veruju u stručnost i spremnost lјudi na terenu da ovaj ekološki incident otklone. Opština Kovin maksimalno se uklјučila u rešavanje problema i ekipe neće prestajati da rade na gašenju sve dok imamo potencijalnih žarišta. Lokalna samouprava učiniće sve da u bliskom narednom periodu sagleda mogućnosti za dugoročno rešavanje ovog problema – navode se u sitom saopštenju povodom preduzimanja akcije gašenja požara na deponiji predsednice kovinske opštine Sanje Petrović.

Foto: Zvanična Internet prezentacija opštine Kovin, kovin.rs

Skorašnji članci

error: Content is protected !!