Pobeda odbojkaša za opstanak, odbojkašice ispustile četvrto mesto

SMEDEREVO, 9. mart 2021 – Dupli program večeras u dvorani Smederevo, utakmice poslednjeg kola Prve A lige za odbojkaše i odbojkašice, doneo je pregršt uzbuđenja. Najpre su odbojkaši pobedom izborili opstanak u ligi: Smederevo Carina – Klek Srbijašume 3:0 (25:22, 25:19 i 25:18). Očekivalo se da će u drugom meču i odbojkašice Smedereva slaviti, pošto su jesenas u prestonici, u prethodnom susretu sa istim rivalom, ubedljivo pobedile, ali desilo se suprotno: Smederevo – Roda 0:3 (22:25, 22:25 i 21:25).

Samo na početku susreta, u prvoj deonici, gosti iz Kleka su imali vođstvo od 7:9, a onda su proradili neuhvatljivi penali Nikole Stojičića (12 poena), uz smečeve Ognjena Niketića (18) i Đorđa Kovača (11), prvi set su domaći rešili u svoju korist.

Duga i treća deonica protekle su u dominaciji učenika Petra Petrovića. Pored pomenutih, vredi istaći i zapažene role Petra Mitkovića (8), tehničara i kapitena Dušana Đorđevića (5), sa uspešnim prijemima libera Nikole Milanova, a tu je bio i povratnik Aleksandar Dabić sa tri bloka.

Bez najbolje poenterke i kapitena Une Đorđević, koja je na prošlom meču povredila zglob leve noge, odbojkašice Smedereva su poražene na domaćem parketu u borbi za četvrtu poziciju na tabeli.

Sve do završnice  prvog seta, predvođene Vesnom Sekulić (13) i Marijom Mijanović (16), domaće su bile u vođstvu, do 22:21. Tajm aut Beograđanki i odlične role Jovane Mijačević (13) i Katarine Stanković (13) i stigao je preokret, ne samo prve deonice već i celog meča.

Bez obzira na poraz, agilni i neumorni predsednik ŽOK Smederevo Dragan Lovre, sa puno uvažavanja, devojkama je čestitao 8. mart i osvajanje šestog mesta i uručio prigodne poklone. Mileni Nastić za desetogodišnju vernost uručio je takođe poklon i veliki pehar kao priznanje za sve što je do sada za klub uradila.

Foto: R.G.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!