Po jedan bod svakoj od ekipa – pravedna deoba plena u Kragujevcu

KRAGUJEVAC/SMEDEREVO, 7. mart 2021 – Na otvaranju drugog dela sezone Smederevci su na gostovanju u Kragujevcu osvojili bod, što je, prema svemu viđenom na terenu, i najrealniji ishod ovog susreta; Sušica – Smederevo 1924 0:0.

Počelo je obostrano oprezno, da bi se prva izgledna prilika ukazala sredinom prvog poluvremena kada je Ranđić utrčao sa desnog boka, a to što se rezultat nije promenio zasluge pripadaju golmanu domaćih Pešiću. On se opružio koliko je dug i sprečio siguran pogodak.

Sudija Ljubiša Borisavljević iz Ivanjice mogao je u 37. minutu da dosudi penal za Smederevo, pošto je nakon udarca Nemanje Mladenovića lopta u ruku pogodila jednog od igrača domaćih.

U samoj završnici, pre pauze, domaća ekipa je imala šansu da dođe do prednosti, ali je Cvijovićev šut završio kraj stative.

U nastavku susreta veći posed imali su Smederevci , dok se Sušica opredelila za kontranapade i dva puta opasno pripretila preko Vulića i Obradovića.

Da je glavni arbitar imao isti kriterijum pokazao je u finišu utakmice, kada u sličnoj situaciji kakva je viđena u prvom delu, posle igranja rukom u šesnaestercu gostiju, nije dosudio kazneni udarac ni za domaće.

Naredne subote sledi komšijski derbi, na stadionu kraj Dunava gostovaće požarevački Mladi radnik, čije boje brani i nekoliko Smederevaca.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!