Site icon podunavlje.info

Jesu li i groblja obuhvaćena zabranom rada posle 12 sati?

SMEDEREVO, 6. mart 2021 – Nemalu zabunu izazvala je objava koju su građani jutros zatekli na ulazu na smederevsko Novo groblje, a koju možete da vidite na fotografiji.

Ko je, kada i kako interpretirao juče donetu odluku Republičkog kriznog štaba na lokalu nije poznato. Gradski krizni štab u Smederevu nije upoznat sa tim, kažu da se i ovde samo sprovodi ono što se odluči na republičkom nivou, ali pošto je obaveštenje već postavljeno doneta je kompromisna odluka da se „velike kapije na grobljima zatvore u podne, a da one manje ostanu otvorene“.

Proverili smo i u susednoj Smederevskoj Palanci, gde takvu informaciju, o zatvaranju groblja u podne, nema ni direktor tamošnjeg JKP „Palanka 2020“, u čijoj nadležnosti su groblja u Palanci.

U Beogradu, recimo, na sajtu JKP Pogrebne usluge samo stoji da je, kako je to već uobičajeno, zabranjen ulaz kolima na groblja na zadušnice od 7 do 15 časova, ali i da će biti organizovan prevoz minibusevima za slabopokretne od 7 do 15 časova. Kako i zašto do 15, ako se groblja zatvaraju u podne?

Očigledno da je jučerašnja odluka Kriznog štaba nedorečena, pa onda ne čudi da je tumači kako ko misli da treba. Em je subota, em zadušnice… Nema gde da se proveri.

Foto: FB, privatna arhiva

Exit mobile version