Ambasador Republike Koreje uručio donaciju palanačkom Domu zdravlja

SMEDEREVSKA PALANKA,  5. mart 2021 – Ambasador Republike Koreje Hjong-ćan Če posetio je danas Smederevsku Palanku i tamošnjem Domu zdravlјa uručio donaciju u zaštitnim maskama. Pre Doma zdravlјa korejska delegacija je posetila opštinu, s obzirom da je u Palanci u toku jedna od najvećih investicija ove zemlje u Srbiji, izgradnja fabrike Kjungšin Kejbl.

Ambasadora, u pratnji savetnika Donghvan Čea i drugog sekretara Lija Garama, primio je predsednik palanačke opštine Nikola Vučen sa sardanicima. Koreanci su uručili donaciju i opštini Smederevska Palanka, takođe u zaštitnim maskama.

Ambasada Republike Koreje u Beogradu donirala je zaštitnu medicinsku opremu i drugim zdravstvenim ustanovama u Srbiji ali, kako je istakao ambasador Hjong-ćan Če, Smederevska Palanka je za njega posebno mesto u kome je kompanija Kjungšin Kejbl odlučila da investira. Uprkos pandemiji, kako se moglo čuti, radovi nisu stali i fabrika je sagrađena mnogo brže neko što je planirano.

– Želeo bih da ova investicija bude model drugim kompanijama da investiraju u Srbiju. Odlučio sam ovde da doniram zaštitnu opremu, a kao što je predsednik opštine Vučen rekao, pravi prijatelјi se poznaju onda kada je nevolјa. Mi smo kao pravi prijatelјi želeli da pomognemo upravo vama u Smederevskoj Palanci – istakao je korejski ambasador u izjavi za medije.

Foto: palankadanas.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!