Da se ne nadamo parama od ministarstva za rekonstrukciju kotlarnica

BEOGRAD, 4. mart 2021 – Ministarstvo za zaštitu životne sredine objavilo je danas preliminarnu rang listu gradova i opština kojima su dodeljena sredstva za sufinansiranje realizacije projekata nabavke, zamene, rekonsktrukcije i sanacije kotlarnica za grejanje u 2021. godini. Među 40 onih kojima su sredstva odobrena nema Smedereva, Smederevske Palanke i Velike Plane. To ne znači da Smederevci, Palančani i Planjani nisu konkurisali. Naprotiv, jesu. Ali su to, sudeći po obrazloženju, očigledno, po nekom od kriterijuma, loše učinili.

Jer, sva tri ova mesta, grad i dve opštine, nalaze se na spisku onih čiji zahtevi nisu uzeti u razmatranje i vrednovanje. Naime, kako se navodi u obrazloženju, nisu razmatrani u skladu sa napomenom iz člana 6. konkursa, kojim je propisano da se neće vrednovati „prijave koje su neblagovremene, neuredne, nepotpune, koje nisu u skladu sa odredbama Javnog konkursa i koje sadrže druge nedostatke zbog kojih nije moguće utvrditi stvarnu sadržinu prijave ili nije moguće vrednovati prema zadatim kriterijumima“.

Ako je za utehu Smederevcima, dana ranije je isto ministarstvo, objavilo takođe preliminarnu rang listu onih kojima su dodeljena sredstava za sufinansiranje realizacije projekata pošumljavanja. Smederevu je odobreno 2.194.839,94 dinara – za projekat ozelenjavanja centralnog groblјa Šeškovac.

Opština Smederevska Palanka se i tu nalazi na spisku odbijenih, odnosno onih čiji projekti nisu ni uzeti u razmatranje, sa istim obrazloženjem koje ste mogli da pročitate i za onaj prvi konkurs – neblagovremeno, neuredno, nepotpuno i ostalo.

Foto: D. Tobić

Skorašnji članci

error: Content is protected !!