Provera fizičke spreme glavnih i pomoćnih sudija zonskih liga u Tvrđavi

SMEDEREVO,  2. mart 2021 – Na novoizgrađenoj atletskoj stazi u Smederevskoj tvrđavi danas su se okupile fudbalske sudije Podunavsko-šumadijske i Šumadijsko-raške zone. Ovom testiranju fizičke spreme, pored ostalih, prisustvovali su i Dragan Radulović, predsednik Sudijske organizacije FSRZS, nekadašnje i sadašnje sudije Boško Jovanetić, Milovan Srećković, Bojan Nikolić, Nenad Kurčubić, Zoran Široki, kao i komesari za suđenje i takmičenje Zlatko Stokić i Zoran Predojević.

Domaćin ovog fitnes testa za glavne i pomoćne sudije pomenutih zona bio je Goran Jovanović Zeka, predsednik Sudijske organizacije grada Smedereva, sa najbližim saradnicima.

– Zahvaljujući ovoj predivnoj stazi u našoj tvrđavi prvi put smo domaćini pripremi sudija za drugi deo prvenstva zonskog stepena takmičenja. Sudije su polagale po UEFA kriterijumima i mogu reći da su, i pored sveg što nas je snašlo s koronom, pokazali zavidan nivo spremnosti za prolećni deo prvenstva. Ovo je značajan događaj za naš gradi sudijsku organizaciju, kako Gradsku tako i Podunavskog okruga. Godinama unazad testiranja su uglavnom obavljana u Kragujevcu, ali izgradnjom staze dobili smo priliku da i na ovaj način promovišemo i sport i naš grad Smederevo – istakao je Goran Jovanović.

Što se tiče rezultata napornog testiranja od 24 glavna arbitra samo jedan nije ispunio normu, dok su svih 16 pomoćnih sudija Podunavsko-šumadijske zone položili ispit.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!