Site icon podunavlje.info

Tokom vikenda inspekcija obavila 224 kontrole, naplaćeno osam kazni

SMEDEREVO, 1. mart 2021 – Od 22. do 28. februara republičke inspekcijske službe i inspekcijski organi lokalnih samouprava Podunavskog upravnog okruga izvršili su ukupno 457 kontrola. Samo proteklog vikenda bilo je ukupno 224 kontrole tokom kojih je izrečeno osam prekršajnih naloga od po 5.000,00 dinara, saopšteno je nakon današnjeg sastanka u Podunavskom upravnom okrugu.

Tokom inspekcijskih nadzora na nedelјnom nivou kod 19 privrednih subjekata utvrđena isto toliko nepravilnosti, izrečeno je ukupno šesnaest prekršajnih naloga od po 5.000,00 dinara i naložene su tri mere za otklanjanje nedostataka.

Predmet upravnog nadzora inspekcijskih službi bila je kontrola objekata koji su i do sada procenjeni kao visoko rizični.

Preporučeno je da republičkim inspekcijskim službama, a posebno komunalnim inspekcijama jedinica lokalnih samouprava Podunavskog upravnog okruga, da tokom pojačanih inspekcijskih nadzora posebno kontrolišu primenu protivepidemijskih mera koji se odnose na fizičku distancu i nošenje zaštitnih maski zaposlenih i korisnika.

Pojačani inspekcijski nadzori nastavlјaju se tokom narednih dana u uslovima postojeće epidemiološke situacije u inspekcijskim službama.

Exit mobile version