Radinačke rukometne nade uspešne u nadmetanju sa vršnjakinjama

SMEDEREVO, 1.  mart 2021 – U sali smederevske Osnovne škole „Dimitrije Davidović“ protekla dva dana odigrano je prvo i drugo kolo za mlađe kategorije rukometašica regiona Centralne Srbije. Nadmetale su se rukometne nade, devojčice rođene 2006. i 2008. godine, a boje Mladog radnika, pored meštanki, branile su i devojčice iz Smedereva, Kolara, Krnjeva, Ralje i Mihajlovca.

Vredan i predan rad trenera Aleksandra Adamovića pokazao je da će mnoge od ovih devojčica u bliskoj budućnosti biti dostojne zamene i naslednice sadašnjih seniorki, koje nadmeću u najvišem stepenu takmičenja  – u Super ligi.

– Rezultati koje godinama unazad ostvaruje Mladi radnik sigurno su uticali da se u našoj školi rukometa nađu i devojčice iz bliže i dalje okoline. Veoma smo zadovoljni njihovim radom i napretkom, a to su potvrdile i na startu ovog prvenstva, koje ima turnirski karakter. Iako rezultat nije u prvom planu, već njihov zdrav razvoj i kolektivni duh, na četiri utakmice ostvarili smo maksimalni učinak, što svedoči da se radi o izuzetno talentovanoj deci – ne krije zadovoljstvo trener Aleksandar Adamović.

Da se u radinačkoj školi stručno i kvalitetno radi može da kaže i činjenica da su, pored golmana Teodore Anđelković, za prvi tim već nastupile Marta Filipović, Nikolina Stojanović, i Anja Tomović. Osim njih, na startu ovog prvenstva istakle su se Nađa Nikolić, Kristina Dejanović, Lena Janković, Lara Živković i Nikolina Petrović.

Pored Mladog radnika, na ovom prvenstvu nadmeću i ekipe ŽRK Požarevac, ŽRK Rudar iz Kostolca, ŽRK Nemanjić iz Požarevca, Kolibri iz Gornje Trnave, ŽRK Sloga iz Petrovca na Mlavi, SPD Radnički iz Kragujevca, ŽRK Radnički iz Svilajnca i RK Udarnik iz Lozovika.

RK Mladi radnik, generacija 2006
RK Mladi radnik, generacija 2008

Skorašnji članci

error: Content is protected !!