Smederevske odbojkašice slavile, odbojkaši Carine pali pred favoritom

SMEDEREVO, 28. februar 2021 – Još jedan dupli program u Smederevu, ovoga puta u 20. kolu Prve odbojkaške lige Srbije, imao je dva različita epiloga. Rasterećene svih briga oko opstanka, u borbi za poziciji u gornjem domu, Smederevke su se radovale; ŽOK Smederevo – Novi Sad 3:1 (25:20, 25:27, 25:11 i 25:19). Za razliku od njih, odbojkaši, i pored velikog otpora, posebno u prvom setu, kada su i oštećeni, doživeli poraz Smederevo Carina – Karađorđe 0:3 (27:29, 14:25 i 20:25).

U meču za prestiž, iskusnije Smederevke su savladale znatno mlađi poletan sastav Novog Sada i sada imaju realnu šansu da sezonu završe na četvrtom mestu,  što bi im, za poslednjih nekoliko godina, bio najbolji plasman.

Mina Milivojević

Kao i obično, najefikasnije,  sa dvocifrenim učinkom, bile su najiskusnije: Vesna Sekulić (20), Marija Mijanović (19), Milena Nastić (11) i Una Đorđević (11 poena). Pa ipak, epitet najbolje akterke ovog susreta pripao je najmlađoj Mini Milivojević, pored čije imena je ostalo zabeleženo 10 poena. Ona je svojim servisima i smečevima, naročito u trećem setu, u mnogome doprinela da gošće u trećoj deonici osvoje samo 11 poena, iako su u svojim redovima imale zapaženu dvadesetogodišnju  Mariju Raonić, sa 16 poena.

Bez velikog respekta, odbojkaši Smederevo Carine su ušli u meč protiv pretendenta na drugo mesto na tabeli, koje vodi u baraž za popunu  Super lige. Momci trenera Petra Petrovića, predvođeni Niketićem (20 poena) i Kovačom (12), u završnici prvog seta su imali vođstvo od 24:22 i tri set lopte, ali su taj period igre izgubili na razliku – 27:29 Ishod ovog seta bi sigurno bio povoljniji da su kod prve set lopte sudije videle očigledan prelaz gostujućeg igrača.

Demoralisani ovom nepravdom, teško je reći da li i namerne, drugi set je ubedljivo pripao gostima iz Topole, u čijim redovima su odskočili Uglješa Ilić (15), Medenica (11) i Stevanović (10 poena).

Ne što jači otpor domaći odbojkaši su pružili u trećem setu, ali to nije imalo značajan uticaj, pa su doživeli još jedan poraz.

Bitan meča za opstanak u Prvoj ligi Smederevce očekuje već u sredu, kada će, u ranije odloženom meču, gostovati  leskovačkoj Dubočici.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!