Site icon podunavlje.info

Radinčanke ostale kratkih rukava u Zaječaru

ZAJEČAR, 27. februar 2021 – U derbiju začelja, u okviru 13. kola prvenstva Super lige za rukometašice, na gostovanju u Zaječaru, Radinčanke su, i pored dobre igre u većem delu susreta, doživele neuspeh: Zaječar – Mladi radnik 28:26 (13:11).

Sve do završnice prvog dela susreta rukometašice iz Radinaca su imale rezultatski egal, bilo je 11:11, a onda su pogocima Ane Stanković (4) i Jovane Veljković (7) domaće na odmor otišle se plusom od dva hola. Ispostavilo se da je taj višak od dva gola prednosti za ekipu iz Zaječara na kraju i bio presudan  za konačan ishod susreta.

Istini za volju, pojačane Zaječarke su posle dva neiskorišćena sedmerac učenica trenera Jovice Petkovića, u 54. minutu, imale i pet golova prednosti 25:20. Sa četiri pogotka u metu, raspucala se i najefikasnija  na meču Ivana Paločević (8), da bi na kraju domaće tako stigle do prve prvenstvene pobede.

U narednom kolu, u Dvorani Smederevo, Radinčanke će ugostiti Jagodinu, vodeću ekipu na tabeli višestrukog šampiona Srbije.


U 11. kolu prvenstva Super B lige za rukometaše, Smederevo je zabeležilo pobedu na gostovanju u Vrbasu. Smederevci su slavili sa 27:22 (13:11) protiv domaćeg Vrbas Petrola i tako se zadržali na vrhu tabele.

Smederevske rukometaše i u narednom kolu očekuje teško gostovanje; u Kaću se sastaju sa domaćim Jugovićem.


 

Exit mobile version