Site icon podunavlje.info

Vredna donacija Fondacije Novak Đoković smederevskoj Opštoj bolnici

SMEDEREVO,  25. februar 2021 – Infektivnom odeljenju smederevske Opšte bolnice „Sveti Luka“ predstavnici Fondacije Novak Đoković uručili su 14 električnih bolničkih kreveta, 7 protokomera sa ovlaživačima za zid, dvanaestokanalni EKG aparat i ležeća kolica za prevoz pacijenata. Ukupna vrednost donacije ove medicinske opreme veća je od 3 miliona dinara.

„Nastavljamo sa dopremanjem medicinske opreme u okviru naše inicijative podrške zdravstvenom sistemu Srbije u borbi protiv pandemije prouzrokovane virusom COVID-19. Posvećeno pratimo stanje na terenu, osluškujemo potrebe zdravstvenih radnika i u saradnji sa Ministarstvom zdravlja se trudimo da brzo reagujemo i pružimo pomoć tamo gde je najpotrebnija. Ovog puta pružili smo pomoć Opštoj bolnici „Sveti Luka“ u vidu medicinske opreme koja će značajno doprineti kvalitetu nege pacijenata tokom pandemije.

Odmah nakon izbijanja pandemije, naši osnivači Novak i Jelena Đoković donirali su milion evra za pomoć srpskom zdravstvenom sistemu. Ceo tim Fondacije pobrinuo se da neophodna oprema stigne što pre, da bude visokog kvaliteta i da odgovara potrebama zdravstvenih ustanova širom Srbije. Naše napore prepoznali su i brojni korporativni partneri i velikodušni pojedinci i dodatno pojačali našu podršku zdravstvenom sistemu donacijama u vrednosti od 200.000 dolara“ navodi se u saopštenju koje je Fondacija Novak Đoković objavila.

 Informacija i foto: novakdjokovicfoundation.org

Exit mobile version