Poslednji rok za prijave za podršku u odgovoru na posledice kovida 19

25. februar 2021 – Dva javna poziva programa Swiss PRO za podršku u otklanjanju posledica izazvanih epidemijom korona virusa otvorena su do sutra, petka, 26. februara.. Vlada Švajcarske će kroz ova dva poziva sa ukupno 435.000 evra podržati do 30 lokalnih projekata kojima se povećava dostupnost usluga socijalne zaštite, kao i poboljšava položaj stanovnika u podstandardnim romskim naseljima.

Prvi javni poziv usmeren je na podršku za 20 lokalnih samouprava u sprovođenju usluga socijalne zaštiteza ranjive grupe kojima je to najpotrebnije po proceni lokalne zajednice. Pravo učešća imaju gradovi i opštie iz Šumadije, zapadne, istočne i južne Srbije, koje pripadaju drugoj, trećoj ili četvrtoj grupi razvijenosti i koje trenutno pružaju do tri usluge socijalne zaštite. Ukupna vrednost ovog poziva je 312.000 evra, a najveći iznos koji može da se dobije po projektu je oko 15.600 evra, dok će direktnu podršku dobiti najmanje 1.000 korisnika i korisnica.

Drugim javnim pozivom će biti podržano 10 lokalnih projekata koji su usmereni na podršku stanovnicima u podstandardnim romskim naseljima. Pravo da se prijave kao nosioci projekta imaju i lokalne samouprave i organizacije civilnog društva. Aktivnosti mogu da se sprovode na teritoriji 59 lokalnih samouprava iz Šumadije, zapadne, istočne i južne Srbije, koje u skladu sa Mapiranjem podstandardnih romskih naselja imaju najmanje jedno neformalno naselje sa najmanje 100 stanovnika. Ukupna vrednost ovog poziva je 123.000 evra, a najveći iznos koji može da se dobije po projektu je oko 12.700 evra, dok će pristup pravima i osnovnim potrebama biti poboljšan za najmanje 300 građana i građanki.

Sve informacije o javnim pozivima, dokumentacija za prijavljivanje i odgovori na sva pristigla pitanja u vezi sa pozivima dostupni su n a internet stranici programa Swiss PRO.

Javni pozivi se realizuju u okviru programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss PRO“ koji podržava Vlada Švajcarske u saradnji sa Vladom Srbije, a sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u partnerstvu sa Stalnom konferencijom gradova i opština (SKGO).

Skorašnji članci

error: Content is protected !!