Site icon podunavlje.info

Raspisana javna nabavka za izradu dokumentacije i izgradnju fontane

SMEDEREVO, 22. februar 2021 – Grad Smederevo je raspisao javnu nabavku za izradu tehničke dokumentacije i izgradnju fontane na Trgu Republike. Poziv je objavljen na portalu javnih nabavki u petak, a rok za podnošenje prijava je 8. mart 2021. godine.

Građani Smedereva su krajem januara u anketi izabrali idejno rešenje i budući izgled fontane na ovom trgu. Idejno rešenje izradio je arhitektonski studio Arhi plus iz Beograda. Planirano je, navodi se u tenderskoj  dokumentaciji, postavljanje mlaznica u fontani koji bi stvarali dinamične oblike i različite efekte u toku dana, a rasveta same fontane, kao i adekvatna rasveta klupa i stabala, trebalo bi da značajno utiče na izgled fontane u večernjim satima. Bitan element formiranja prostora oko fontane su dva postojeća stabla, koja se zadržavaju, a potrebno je da se naprave nove zelene površine, sa dva nova stabla koja bi se uklopila u postojeću zasađenu vegetaciju na trgu.

Svi elementi fontane, rasvete i klupa moraju da budu izvedeni od materijala koji će biti otporni na atmosferske uticaje, a koji se uklapaju u formirani ambijent glavnog gradskog trga.

Exit mobile version