Site icon podunavlje.info

Psiholog Anita Dotlić na tribini o problemu integriteta

SMEDEREVO, 22. februar 2021 – Problem integriteta tema je predstojeće tribine u smederevskom Centru za kulturu koja će biti održana ovog utorka. O problematici kojoj je posvećen program govoriće psiholog Anita Dotlić.

Tokom razgovora, kroz problemski pristup, biće osvetljen odnos psihičke dobrobiti i (o)čuvanja integriteta kao i samokritičnosti i integriteta. Biće razmotreno šta je od ključne važnosti za razvijanje i negovanje integriteta, i ukazano na njegovu ulogu pri suočavanju sa pritiscima koji u životu mogu podsticati osećaj bespomoćnosti ili sa oblicima ponašanja koji su protivni načelu poštovanja ličnosti. Neka od problemskih polja kojima će biti posvećena pažnja vezan su za mehanizme odbrane koji se pokreću pri spoznaji da je integritet narušen, za pitanje „rastegljivosti“ integriteta, njegove relacije sa kontekstualnim određenjima, kao i za eventualne posledice principijelnosti.

Anita Dotlić diplomirala je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu, a na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu završila je specijalizaciju u oblasti medicinske psihologije. Stalni je sudski veštak za oblast kliničke psihologije. U Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti Kovin radila je na akutnim odeljenjima za lečenje psihotičkih poremećaja, na Odeljenju neuroza i graničnih stanja, kao i sa ambulantnim pacijentima. Član je Društva psihologa Srbije, član Srpskog lekarskog društva. U korpus njenih veština spadaju procena ličnosti, psihodijagnostika, psihološka forenzička procena, psihološko savetovanje.

Ulaz na program je slobodan uz mere zaštite od virusa kovid-19, moderator je Marko Cvetković, a početkom je zakazan za 19 sati u Koncertnoj dvorani.

Exit mobile version