Site icon podunavlje.info

Inspekcije u Podunavskom okrugu izrekle 16 kazni za nepoštovanje mera

SMEDEREVO, 22. februar 2020 – Inspekcijski organi u Podunavskom upravnom okrugu, shodno Instrukcijama Radne grupe za suzbijanje širenja virusa Covid-19, nastavili su pojačanu kontrolu objekata kada je u pitanju poštovanje protivepidemijskih mera. Tokom inspekcijskih nadzora kod 22 privredna subjekata utvrđeno je isto toliko nepravilnosti, izrečeno je ukupno šesnaest prekršajnih naloga, jedan nalog u visini od 300.000 dinara, jedan od 150.000 dinara i 14 prekršajnih naloga po 5.000 dinara, a rešenjima je naloženo šest mera za otklanjanje nedostataka.

U periodu od 15. do 21. februara 2021. godine republičke inspekcijske službe i inspekcijski organi lokalnih samouprava Podunavskog upravnog okruga izvršili su ukupno 231. kontrolu. Predmet upravnog nadzora inspekcijskih službi bila je kontrola objekata koji su i do sada procenjeni kao visoko rizični.

Pojačani inspekcijski nadzori nastavlјaju se tokom narednih dana u uslovima postojeće epidemiološke situacije u inspekcijskim službama, navodi se u saopštenju koje izdato nakon današnjeg sastanka u sedištu Podunavskog upravnog okruga.

Foto: Podunavski upravni okrug

Exit mobile version