Smederevske odbojkašice nastavile niz, odbojkaši opet odigrali za brigu

SMEDEREVO, 18. februar 2021 – U vanrednom 18. kolu prvoligaškog takmičenja za žene i muškarce, u Smederevu je još jednom bio dupli program. Smederevske odbojkašice su uspele da stignu do pobede protiv četvrtoplasiranog tima iz Ljiga; Smederevo – Spartak 3:1 (26:28, 25:21, 25:22 i 25:18),a podmlađeni i nekompletni sastav odbojkaša Smederevo Carine doživeo je na svom parketu još jedan poraz; VGSK je pobedio Smederevce sa 3:1 (25:17, 23:25, 25:16 i 25:19).

Gosti iz Velikog Gradišta su od početka utakmice, rešeni svih briga oko opstanka, igrali sigurno i prvu deonicu rešili u svoju korist. Uspeli su u drugom setu učenici trenera Petra Petrovića, zahvaljujući smečevima i servisima Niketića (19 poena) i Kovača (12), neuhvatljivim penalima Stojčića (11), da poravnaju rezultat. Pa ipak, pod pritiskom, koji rasterećeni gosti nisu imali, nije bilo željenog epiloga za smederevski sastav. Velikogradištanci su, zahvaljujući pre svih sigurnoj igri Popovića (20), Ćirovića (12) i Lukića (14), bez većih problema stigli do pobede.

Izvanredno zanimljiv meč odigrale su odbojkašice i posle dosta uzbuđenja Smederevske su uspele da savladaju Spartak iz Ljiga. Iako su u prvom setu imale tri set lopte, Smederevke su dozvolile gošćama da taj period igre dobiju na razliku.

To nije obeshrabrilo igre devojke koje trenira Dragan Mratinković, servisima i smečevima pre svih Une Đorđević (21 poen), Vesne Sekulić (18) i mlade Mine Milivojević (11) napravile preokret.

U poslednjem, četvrtom setu sjajnu rolu imala je iskusna Marija Mijanović (17), koja je ponela epitet najboljeg aktera susreta. Plaketu i prigodan poklon, koji za svaki duel koji smederevske odbojkašice igraju kod kuće obezbeđuje predsednik kluba Dragan Lovre, pored onog koji je pripao Mariji, kod gošći uručen je liberu ekipe Nini Škarić, nekadašnjoj Smederevki.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!