Apel JKP Zelenilo i groblјa Smederevo – Rezervni grad nemamo

SMEDEREVO,10. februar – JKP Zelenilo i groblјa Smederevo ulaže ogroman napor kako bi grad bio čist i uređen na zadovolјstvo svih stanovnika i onih koji u naš grad dolaze kao turisti. Sa zadovolјstvom ističemo da se poslednjih godina Smederevo vratilo na mapu privrednih centara Srbije, grad se razvija i raste, ali samim tim rastu i poslovni izazovi našeg preduzeća. Imamo volјu i znanje da se sa tim izazovima nosimo, ali nam nedostaje pomoć građana. Iako većinu Smederevaca čine kulturni, vredni i odgovorni lјudi, mnogo je i onih bez dovolјno razvijene ekološke svesti i kulture.

Suočavamo se sa stalnim problemom neadekvatnog odlaganja komunalnog otpada što prouzrokuje formiranje divlјih deponija, kućno smeće umesto u kontejnerima često završava u đubrijerama, haustorima, zelenim površinama, pa čak i reci kojom se toliko dičimo, kraj koje i od koje živimo. Ne bi ovo bio problem da je reč o periodičnim pojavama, problem je što govorimo o konstantnom modelu ponašanja neodgovornih pojedinaca.

Želimo da naš rad bude borba za čistiji i lepši grad, a ne borba protiv vetrenjača. Kada se u Smederevu slavi, kada plavi, kada pandemija ugrožava zdravlјe i živote, mi smo na terenu 24 časa, sedam dana u nedelјi. To je naš posao, ne tražimo hvalospeve i aplauze, prihvatamo svaku osnovanu kritiku javnosti. Želimo samo da apelujemo na svest i savest građana i podsećamo ih da rezervni grad nemamo, a da smo ovaj pozajmili od svoje dece.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!