Smederevu Zlatna plaketa Šampion solidarnosti Instituta za transfuziju krvi

SMEDEREVO,  8. februar 2021 – Grad Smederevo dobitnik je Zlatne plakete – Šampion solidarnosti Instituta za transfuziju krvi Srbije. Ovo priznanje Smederevo je zaslužilo pošto je, sa 945 prikupljenih jedinica krvi u letnjim mesecima, bilo među sedam najuspešnijih gradova u Srbiji u Letnjoj kampanji.

– Za nama je izuzetno teška godina, a sve se, na žalost, prenelo i na 2021. I u takvim okolnostima, naš posao je da obezbedimo krv za pedesetak zdravstvenih ustanova u Srbiji. I Služba za transfuziju i Crveni krst Smedereva su na pravi način odgovorili na ovaj izazov. U Smederevu je prošle godine 3.000 građana dalo krv i našlo se u velikoj sedmorci gradova sa naboljim rezultatima – kazala je Ivana Rodić, načelnik Odeljenja za motivaciju i organizaciju dobrovoljnog davanja krvi u Institutu, uručujući priznanje Vesni Kiš Kostić, predsednici smederevske Gradske skupštine.

– Veliko hvala svim našim sugrađanima koji su davaoci krvi i pozivam i njih i ostale da se priključe akcijama koje se organizuju u našem gradu – rekla je predsednica Skupštine grada Vesna Kiš Kostić primajući Zlatnu plaketu.

– Znate kroz šta smo prošli, u okolnostima kakve su bile od izbijanja epidemije, trebalo je objasniti našim sugrađanima, u čiju humanost nikada nismo sumnjali, da pokažu koliko su solidarni kada su ovakve akcije u pitanju. Oni su to razumeli i odazvali se u velikom broju  – zahvalio se sugrađanima i Dragan Stanić, u smederevskom Gradskom veću zadužen za socijalna pitanja

– Ovo priznanje nam posebno znači jer dolazi u 145-toj godini postojanja i rada Crvenog krsta u Srbiji i Smederevu.  Trudićemo se da, kao i sada, budemo pouzdan partner Institutu u organizovanju akcija dobrovoljnog davanja krvi – kazao je Slobodan Stanković, predsednik smederevske organizacije Crvenog krsta.

Dok se skromna ceremonija uručenja priznanja odvijala na spratu, ispred Koncertne dvorane smederevskog Centra za kulturu, u prizemlju je, kao i svakog ponedeljka uostalom, trajala akcija dobrovoljnog davanja krvi. Dok su četvorica Smederevaca davala krv, još desetak ih je u holu čekalo da dođu na red.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!