Programi podrške mikro, malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima

BEOGRAD, 8. februar 2021 – Ministarstvo privrede objavilo je danas javne pozive za tri programa podrške mikro, malim i srednjim preduzećima i preduzetništvu za koje je ukupno u ovoj godini opredeljeno 450 miliona dinara.

Objavljeni su javni pozivi za Program podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za žene preduzetnice i mlade, Program podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju i Program podsticanja preduzetništva kroz razvojne projekte.

Ministarstvo je za program podrške ženama i mladim preduzetnicima koji su početnici u poslovanju, a koji se prvi put sprovodi ove godine, opredelilo 100 miliona dinara bespovratnih sredstava.

Kada je reč o početnicima u poslovanju predviđeno je 150 miliona dinara bespovratnih sredstava, a za Program podsticanja preduzetništva kroz razvojne projekte 200 miliona dinara bespovratnih sredstava.

Preostali iznos investicionog ulaganja privrednih subjekata finansiraće se iz kredita Fonda za razvoj, pri čemu su javni pozivi otvoreni dok se raspoloživa sredstva ne utroše, a najkasnije do 31. decembra ove godine.

Sve informacije i potrebnu dokumentaciju zainteresovani privrednici mogu pronaći na internet stranici Ministarstva privrede: www.privreda.gov.rs i Fonda za razvoj: www.fondzarazvoj.gov.rs.

Ministarstvo privrede ranije je pozvalo poslovne banke i lizing kompanije da se prijave za učešće u realizaciji Programa podrške malim i srednjim preduzećima za nabavku opreme u 2021. godini, za koji je opredeljeno 1,55 milijardi dinara bespovratnih sredstava.

Javni poziv za partnere u sufinansiranju, odnosno banke i lizing kompanije, traje do 19. februara, a po okončanju izbora partnera i potpisivanja ugovora, Ministarstvo će raspisati i javni poziv za mikro, mala i srednja preduzeća, preduzetnike i zadruge za dodelu bespovratne pomoći.

Foto/ilustracija: pixabay.com

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!