Odbojkašice poražene od lidera, odbojkaše drastično oštetile sudije

SMEDEREVO,  7. februar 2021 – U Smederevu je i ove subotnje večeri bio dupli odbojkaški program u okviru 16. kola prvenstva Prve lige Srbije u ženskoj i muškoj konkurenciji. I dok su odbojkašice Smedereva, moglo bi se reći – očekivano, izgubile s 3:0 od vodeće ekipe na prvoligaškoj tabeli, odbojkaši Smederevo Carine su mogli i do boljeg rezultata protiv Borca nego što je poraz od 3:1, da se nisu umešale sudije.

Mlada i poletna ekipa iz Novih Banovaca boljom i sigurnijom igrom je nadvisila učenice trenera Dragana Mratinkovića i ubedljivo slavila.: Smederevo – Omladinac 0:3 (23:25, 16:25 i 21:25). Samo u prvom setu, do same završnice, bio je rezultatski egal – 23:23, a onda je najbolja akterka, šesnaestogodišnja Una Vajagić (15 poena), uz podršku Jovane Zelenović  (12) i Teodore Simeunović (10) usmerila dalji tok susreta.

Osim mladalačkog elana, ali i zavidnog kvaliteta, gošće su dominirale i u visini, prosek ekipe je 186 santimetara, koliko ima najviša igračica iz Smedereva. Gostujuća ekipa  je tako pokvarila rođendansko  slavlje domaće odbojkašice Vesne Sekulić (11).

Prava sudijska lakrdija viđena je u trećem setu meča u kome su drastično oštećeni domaći odbojkaši: Smederevo Carina – Borac 1:3 (25:16, 29:31, 24:26 i 18:25).

Učenici Petra Petrovića sjajno su otvorili meč i prvu deonicu rešili u svoju korist. Pravi maraton viđen je u drugom setu, koga su uz dosta sreće dobili gosti iz Paraćina.

U trećem periodu igre došlo je do sudijske nepravde, koja je, moglo bi se reći, presudila konačan ishod meča. Naime, pri rezultatu 23:21 za Smederevce, sudija je pokazao žuti pa potom odmah i crveni karton kapitenu gostiju Periću. Trebalo je da to bude poen za domaće i set lopta, ali posle protesta i neviđenog pritiska gostiju, sudija menja odluku i, na opšte iznenađenje, dodeljuje poen gostima, da bi, posle toga, oni ovaj set dobili na razliku.

Totalno demoralisani takvim epilogom domaći u četvrtom periodu čine mnogo grešaka što gosti, predvođeni Marinkovićem (25) i Simićem (18), koriste da donesu pobedu svom timu.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!