Inspekcija u kontroli nakon nesreće sa smrtnim ishodom u Maloj Krsni

BEOGRAD, 3. februar 2021 – Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja saopštilo je da je, nakon obaveštenja MUP-a o smrtnoj povredi na radu u železničkoj stanici Mala Krsna, Odeljenje Inspekcije rada u Smederevu sprovelo inspekcijski nadzor.

Utvrđeno je da je preminuli Ž. I. (1957) bio zaposlen na neodređeno vreme kao čistač kod poslodavca „Infrastrukture železnice Srbije AD Beograd“ i da je bio prijavljen na obavezno socijalno osiguranje.

Do nesreće je došlo kada je Ž. I, koji je trebalo da izvrši podmazivanje skretnice, udario teretni elektrovoz.

U daljem postupku inspekcijskog nadzora, na osnovu utvrđenog činjeničnog stanja, inspektor rada će preduzeti odgovarajuće mere iz domena nadležnosti Inspekcije rada, navodi se u saopštenju.

Prethodno je, podsetimo, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović zatražio kompletan izveštaj o uzrocima ove nesreće i hitnu istragu nadležnih institucija, poručivši da će neko morati da snosi odgovornost za izgubljen život.

– Pojedini direktori izgleda nisu ozbiljno shvatili moje insistiranje na unapređenju bezbednosti na prugama i železnici uopšte – upozorio je Momirović.

Foto: srbija.gov.rs

Skorašnji članci

error: Content is protected !!