Site icon podunavlje.info

Velika Plana raspisala konkurs za dodelu učeničkih i studentskih stipendija

VELIKA PLANA, 2. februar 2021 – Opština Velika Plana objavila je danas konkurs za studentske i učeničke stipendije za tekuću školsku godinu, koji traje od 2. do 17. februara. Stipendija je 58.800 za studente i 54.000 dinara za nadarene učenike, kao što je to bilo prošle školske godine.

Pravo da učestvuju na konkursu imaju nadareni učenici srednjih škola, koji su osvajali jedno od tri prva mesta na međunarodnim takmičenjima, studenti prve godine studija koji su sve četiri godine srednje škole završili sa odličnim uspehom i studenti starijih godina studija koji su tekuću godinu studija upisali prvi put, nisu izgubili više od jedne godinu studija a prosečna ocena im nije manja od sedmice. Studenti ne bi smeli da budu u radnom odnosu ili da koriste republičku stipendiju a prosek primanja po članu njihovog domaćinstva treba da bude manji od 50 odsto prosečne zarade u opštini Velika Plana.

Detalje možete da pogledate OVDE, a sve informacije mogu se dobiti i u zgradi Opštine Velika Plana, gde se predaju prijave. ili na telefon 026 514 203.

Inače, prošle godine stipendiju su dobila 184 studenta, što Veliku Planu svrstava među opštine koje su podelile najviše stipendija u odnosu na broj stanovnika.

Foto: podunavlje.info©

Exit mobile version