Site icon podunavlje.info

Raspisani konkursi za lokalne samouprave, 400 miliona za čistiji vazduh

BEOGRAD, 2. februar 2021 – Ministarstvo zaštite životne sredine raspisalo je danas tri javna konkursa, kojima je predviđeno ukupno 400 miliona dinara za podršku lokalnim samoupravama za projekte kojima je cilј smanjenje zagađenja vazduha.

Pravo da se prijave na raspisane konkurse imaju svi gradovi, opštine i gradske opštine u Srbiji. Konkursima je predviđeno da Ministarstvo zaštite životne sredine finansira 80 posto opravdanih troškova projekta, dok učešće korisnika iznosi 20 odsto.

Odluku o projektima koji će biti sufinansirani doneće posebna konkursna komisija, a u narednim danima biće formirana tri takva tela prilagođena svakom konkursu.

Projekti će biti birani prema unapred utvrđenim kriterijumima, a preliminarna rang lista biće objavlјena na sajtu Ministarstva zaštite životne sredine i eUprave, u roku od najviše 60 dana od isteka roka za prijavu. Kada je reč o konkursu za nabavku, zamenu, rekonstrukciju i sanaciju kotlarnica za grejanje, kao i individualnih ložišta, neki od najvažnijih kriterijuma su značaj projekta za životnu sredinu, stepen uticaja i ugroženosti životne sredine. Glavni kriterijumi konkursa za sufinansiranje projekata pošumlјavanja degradiranih, zaštićenih, javnih i drugih površina gde postoji takva potreba, biće opšti uticaj na životnu sredinu i stepen razvijenosti lokalne samouprave.

Više informacija i potrebna konkursna dokumentacija dostupni su na portalima www.ekologija.gov.rs  i www.euprava.gov.rs
Za sve dodatne informacije možete se obratiti Ministarstvu na sledeće i-mejl adrese: konkurs.kotlarnice@ekologija.gov.rs,  konkurs.posumljavanje@ekologija.gov.rskonkurs.zagadjenje@ekologija.gov.rs ili posetite https://www.ekologija.gov.rs/informacije-od-javnog-znacaja/konkursi 

 

Exit mobile version