Preko portala eUprave vozačke dozvole sa dostavljanjem na kućnu adresu

2. februar 2021 – Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da je pokrenut novi servis na portalu eUprave „Zamena vozačke dozvole (dostavljanje na kućnu adresu)“, koji omogućava građanima da bez odlaska u policijsku stanicu podnesu zahtev za izdavanje i zamenu vozačke dozvole. Elektronskoj usluzi građani mogu da pristupe preko sajta MUP-a, ili direktno na portalu eUprave.

Direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Mihailo Jovanović objasnio je da ova usluga omogućava građanima da, kada dođe vreme za zamenu vozačke dozvole, više ne moraju da idu ni na jedan šalter, već da preko portala eUprave mogu da podnesu zahtev za novu vozačku dozvolu, obave elektronsko plaćanje i imaju mogućnost da im ona preko Pošte Srbije dođe na kućnu adresu.

Bezbednost podataka u ovom celom procesu je podignuta na najviši nivo. Građani pristupaju portalu sa kvalifikovanim elektronskim sertifikatom i u svakom trenutku mogu da vide položaj svoje vozačke dozvole, objasnio je Jovanović.

Elektronska usluga „Zamena vozačke dozvole (dostava na kućnu adresu)“ preko portala eUprava omogućava da, bez odlaska u policijsku stanicu, podnesu zahtev za izdavanje dozvole u slučaju isteka njene važnosti, promene imena ili prebivališta, ili ukoliko im je vozačka dozvola ukradena, izgubljena ili uništena, navodi se u saopštenju.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!