Završnica Kupa Streljačkog saveza Srbije ovog vikenda u Novom Sadu

NOVI SAD/SMEDEREVO, 29. januar 2021 – Streljački savez Srbije saopštio je danas da se predstojećeg vikenda završava ovosezonsko nadmetanje za nacionalni Kup u gađanjau vazdušnim oružjem u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji.

Finalni turnir nacionalnog Kupa biće održan u subotu i nedelju na strelištu SC Sajmište u Novom Sadu. Prvo su u subotu na programu su juniorska takmičenja, a u nedelju će se nadmetati strelci koji su se kvalifikovali za seniorsko finale Kupa, apsolutna konkurencija. Sem pojedinačnog, u nedelju će biti održano i ekipno takmičenje.

U svakoj disciplini učestvuje po deset najboljih pojedinaca i ekipa na osnovu skupljenih bodova u tri kvalifikaciona kola održana u jesenjem delu sezone.

Na vatrenu liniju izaći će gotovo svi naši reprezentativci. Od standardnih članova nacionalnog tima izostaje samo Damir Mikec, koji posle oporavka od koronavirusa još nije u pravoj formi.

Juniorsko finale Kupa u subotu počinje u 10 časova, a finala su na programu u 14, puška juniori, 15 sati puška juniorke, u 16 pištolj juniori i 17 časova pištolj, juniorke.

Program u nedelju je nešto duži, s obzirom da će, u kvalifikacionom delu, sem strelaca koji se bore za medalje u pojedinačnoj  konkurenciji, gađati i takmičari koji učestvuju samo kao članovi ekipa. Kvalifikacije će biti održane od 9 i 15 do 14 i 15, a finala u 15 sati – puška seniorke, 16 – puška, seniori, 17 – pištolj seniorke i 18 časova – pištolj seniori.

U Novom Sadu, u disciplini vazdušna puška, od smederevskih strelaca, nastupiće: Veljko Ilić (senior) i Anđela Radojičić (juniorka), a vazdušnim pištoljem Dušan Bojić (junior).

Foto: Streljački savez Srbije

Skorašnji članci

error: Content is protected !!