Site icon podunavlje.info

Krizni štab: Sve mere ostaju na snazi, nema uslova za fudbal sa publikom

29. januar 2021 – Danas je održana sednica Kriznog štaba na kojoj je jednoglasno odlučeno da „nema nikakvog popuštanja epidemioloških mera“, rekla je novinarima posle sednice Kriznog štaba ministarka rada Darija Kisić Tepavčević.

Odluka je doneta, kako je objasnila, na osnovu sagledavanja učestalosti oboljevanja i umiranja. Kako je rekla, poslednjih dana se beleži stabilnija epidemiološka situaicja nego ranije, ali su brojke još uvek na visokom nivou.

Kisić Tepevčević je kazala i da je do ovog trenutka vakcinisano više od 415.000 ljudi i da je bilo samo tri neželjene reakcije koje su zahtevale hospitalizaciju, ali da su brzo sanirane i vakcinisani su otpušteni kućama.

Da bi se ostvario kolektivni imunitet, koji bi nas štitio od daljeg epidemijskog širenja bolesti, kako je navela, sadašnja procena je da u Srbiji treba da bude vakcinisano između milion i po i dva miliona ljudi. Podrazumeva se, uz poštovanje svih preventivnih mera, s tim da se ne računaju samo vakcinisani već i oni koji su stekli imunitet nakon preležane bolesti..

Ministarka je rekla i da je na današnjoj sednici razmatrano pitanje dopuštanja igranja fudbalskih utakmica pred publikom, konkretno o meču Crvene zvezde i Milana, ali da Krizni štab ne vidi mogućnost za takvu odluku za sada. Upitana o merama u borbi protiv koronavirusa, rekla je da nije moguće prognozirati do kada će trajati.

Foto: printscreen

Exit mobile version