Site icon podunavlje.info

Svetosavska akademija i predstava „Nemanjići – podela carstva“

SMEDEREVO, 26. januar 2021 – Svetosavska akademija, centralni događaj i ovogodišnjih Smederevskih svetosavskih svečanosti, biće održana danas u Koncertnoj dvorani Centra za kulturu sa početkom u 19 sati, a zainteresovani će moći da je prate i preko interneta, uživo putem fejsbuka.

Ovogodišnja akademija obuhvatiće besedu protojereja Saše Gavrilovića, program koji su pripremili učenici i profesori Gimnazije u Smederevu, domaćina Svetosavskih svečanosti, kao i dodelu Svetosavske povelje i Nagrade za stvaralaštvo mladih., Svetosavska povelja, najviše priznanje grada Smedereva, tradicionalno se dodeljuje istaknutim pojedincima i organizacijama koji su svojim radom pomerili granice u određenoj oblasti rada i stvaralaštva, a svojim uspesima proslavili ime Smedereva.

Iste večeri biće izvedena predstava „Nemanjići – podela carstva“, koja gledaoce vodi u pozni 12. vek i donosi priču o podeli zemlje, o vlasti, ljubavi prema roditeljima i ljubavi prema Bogu. U predstavi igraju Lazar Dubovac, Janko Cekić, Nikola Ivačkov, Zlata Numanagić, Tašana Đorđević.

Prethodno, od 18 časova, u Narodnoj biblioteci Smederevo biće održan 7. Svetosavski literarni konkurs.

Pokrovitelj manifestacije je Grad Smederevo, a ulaz na programe je slobodan, uz mere zaštite od virusa kovid-19.

Exit mobile version