Site icon podunavlje.info

Stalne kontrole saobraćajne policije na prisustvo psihoaktivnih supstanci

24. januar 2021 – Svedoci smo brojnih apela MUP-a proteklih dana za odgovorno ponašanje učesnika u saobraćaju i uzdržavanje od konzumiranja alkohola i psihoaktivnih supstanci svih koji sedaju za volane. Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja danas je, gostujući na RTS-u, najavio i promenu pravila prilikom kontrole vozača. Naime, kontrola onih koji voze pod dejstvom psihoaktivnih supstanci do sada je, kako je kazao, bila „kampanjska aktivnost“, ali ubuduće će biti redovna.

Zbog složenosti i aparature kojom se obavlja testiranje, kako je objasnio, to nije bilo pravilo, međutim, od Nove godine to postaje stalna aktivnost, tako da svi oni koji imaju lošu naviku da sedaju za volan pod dejstvom narkotika i ostalih psihoaktivnih supstanci imaće razloga da budu zabrinuti.

Saobraćajna policija je i ovog vikenda na više mesta u Srbiji kontrolisala učesnike u saobraćaju. U centru Niša, policijski službenici  zaustavili su dvadesttrogodišnjeg vozača automobila „BMV“, koji je vozio pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Iste noći  u Beogradu je sprovedena kontrola i rezultat je da će protiv trojice muškaraca koji su zatečeni da voze pod uticajem alkohola biti podnete odgovarajuće prekršajne prijave. Dan ranije, policija je u Leskovcu još jednog dvadesettrogodišnjeg mladića zatekla kako upravlјa „opel-korsom“ pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, on je zadržan u službenim prostorijama i protiv njega je podneta prekršajna prijava.

Policija još jednom apeluje na vozače da se ponašaju odgovorno, da poštuju saobraćajna pravila i propise i tako sačuvaju sebe i druge učesnike u saobraćaju. Iste noći

Foto/ilustracija: arhiva MUP Srbije

Exit mobile version