Svetosavske svečanosti: Tribina o hrišćanskom shvatanju pojma ličnosti

SMEDEREVO, 24. januar 2021 – U okviru 32. Smederevskih svetosavskih svečanosti, ovog ponedeljka, u Koncertnoj dvorani Centra za kulturu, biće održana tribina „Hrišćansko shvatanje pojma ličnosti“. O ovoj temi će govoriti Stefan Jovanović, sveštenik i doktorant na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu u Beogradu.

“Čovek može da postoji ili kao ličnost, ukoliko podražava božanski način postojanja, ili kao individua, ukoliko se izoluje od sveta, drugih i Boga. Božanski način postojanja je postojanje u zajednici ljubavi, što je način postojanja Boga Trojice. Ovakvo razumevanje ličnosti pruža plodno tle za razrešavanje problema savremenog čoveka, a koje uključuje problem usamljenosti, nedostatka pažnje i nedostatka smisla, kao glavnog problema postmoderne”, navodi se u najavi tribine.

Jerej Stefan Jovanović deluje kao sveštenik pri Crkvenoj opštini smederevskoj, u Eparhiji braničevskoj. Njegov rad na planu hrišćansko-pravoslavnog obrazovanja uključivao je i delatnost u nastavi na poziciji veroučitelja. Na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu u Beogradu pohađa doktorske studije, a u naučno-istraživačkom radu orijentisan je pretežno na sistematsko bogoslovlje i hrišćansku antropologiju.

Ulaz na program koji počinje u 19 sati je slobodan, uz primenu mera zaštite od virusa kovid-19

Skorašnji članci

error: Content is protected !!