Lokalna samouprava Smederevske Palanke najavila uređenje jezera Kudreč

SMEDEREVSKA PALANKA, 23. januar 2021 – Jezero Kudreč je atraktivna lokacija u Smederevskoj Palanci i tu se u letnjim okuplja veliki broj Palančana, a prvenstveni cilj inicijative za njeno uređenje je da se ova gradska oaza pretvori u savremeno mesto za kupanje, odmor i rekreaciju, saopšteno je nakon jučerašnjeg obilaska jezera rukovodstva Smederevske Palanka.

Prva faza radova trebalo bi da bude realizovana u toku ove godine, a u narednoj godini uslediće realizacija druge faze uređenja jezera, navodi Nikola Vučen, predsednik palanačke opštine.

– Moraćemo da radimo temeljno i u dve faze zbog nerešenih imovisnko-pravnih odnosa još od kako jezero Kudreč postoji. U tome će nam pomoći stručnjaci iz preduzeća Srbija Vode i Vodoprivrede. Naime, ideja je da prvenstveno odradimo infrastrukturne radove, uredimo deo za kupače i napravimo peščanu plažu sa ležaljkama, tuševima i toaletima, izgradimo pešačke i trim staze, igralište za decu i prostor za ostale rekreativne aktivnosti – objašnjava Vučen.

– Najveću podršku i poverenje očekujem od mog tima mladih, ambicioznih i stručnih ljudi lokalne samouprave, koji su od nemogućeg napravili moguće, omogućili su da se na prostoru koji je bio predviđen da bude najveća regionalna deponija u okruženju – Guberaš, sagradi jedna od najsavremenijih fabrika u ovom delu Srbije – Kjungšin kejbl, koja će uskoro zvanično biti otvorena. Veoma nam je važno da jezero Kudreč, ekološki dragulj našeg grada, bude očuvan i da služi, kako najmlađim tako i najstarijim sugrađanima, kao mesto gde će naći mir za uživanje i opuštanje. Uskoro ćemo izaći sa konkretnim projektom i upoznati naše sugrađane, ali sam siguran da će jedan od najvećih turističkih potencijala naše opštine dobiti novi sjaj – najavljuje Vučen.

Foto: privatna arhiva, Nikola Vučen FB

Skorašnji članci

error: Content is protected !!