Site icon podunavlje.info

Jak otpor rukometašica iz Radinca mnogo iskusnijim Aranđelovčankama

SMEDEREVO, 23. januar 2021 – I pored poraza koji su pretrpele večeras, u 6. kolu Super lige za rukometašice, mlada i poletna ekipa iz Radinca nije razočarala. Pružile su Radinčanke jak otpor višestrukom šampionu Srbije: Mladi radnik – Bekament 23:31 (13:14).

Daleko iskusnije gošće, na čelu sa kapitenom, nekadašnjom reprezentativkom Sanjom Rajović, ušle su u meč kao veliki favoriti, ali su domaće rukometašice većim delom prvog poluvremena imale rezultatski egal, da bi na odmor otišle samo sa golom zaostatka.

Posebno raspoložena kod domaćih u tom periodu igre bila je povratnica u tim iz Radinca Jovana Jovanović, koja je postigla 8 golova, dok je kod Aranđelovčanki dominirala Aleksandra Stamenić sa 10 pogodaka, inače i najbolji akter susreta.

Jača klupa i znatno veće iskustvo igračica Bekamenta došlo je do izražaja u nastavku susreta, a posebno precizne bile su Kristina Cvijanović sa 6, Marina Tomić i Sara Garović sa po 4 gola.

Milica Petrović, kapiten domaćih, nakon utakmice, uprkos porazu, nije bila razočarana.

– Pokazale smo da i mi imamo kvalitet, što se videlo naročito u prvom poluvremenu. Mislim da se nismo obrukale, a iskusne gošće, kojima čestitam na pobedi, dokazale su zbog čega su među najboljim ekipama u ligi. Današnja naša igra, bez obzira na negativan rezultat, veliki je podstrek za naš mlad tim da u nastavku prvenstva pružimo još više i popravimo bodovni saldo – rekla je na konferenciji za medije posle susreta Milica Petrović.

Foto: R.G.

Exit mobile version