Site icon podunavlje.info

Teška povreda Nine Ninić uoči nastavka Super lige za rukometašice

RADINAC, 21. januar 2021 – Nastavak sezone na superligaškoj sceni radinački Mladi radnik će dočekati bez Nine Ninić, najboljeg strelca ekipe ali i Super lige. Na kontrolnom meču u Pančevu Ninićeva je doživela tešku povredu kolena i svi su izgledi da je za nju prvenstvo završeno.

Pomoćni trener Radinčanki Aleksandar Adamović i Nina Ninić sa loptom – nagradom za najboljeg strelca

– U jednoj kontri, pri doskoku osetila sam jak bol u kolenu i odmah se pojavio veliki otok. Snimak magnetne rezonance pokazuje da su u pitanju ukršteni ligamenti, a za mesec dana lekari bi trebalo da daju konačnu dijagnozu. Trenutno sam na terapijama i čekam da mi splasne otok, da bi moglo tačno da se odredi stepen povrede i donese odluka da li je potreban hirurški zahvat – sa vidnim razočaranjem kaže Nina Ninić.

Nina je u postigla 41 gol, prosek joj je 8,2 po utakmici, po statistici iz prvih pet kola prenstva, koja su jedina kompletno odigrana. Za razliku od ostalih rukometašica na listi najboljih strelaca Ninićeva nije nijedan pogodak postigla iz sedmeraca.

Borba za bodove u rukometnoj Super ligi za žene nastavlja se u subotu, a nema sumnje da će odsustvo talentovane rukometašice biti veliki hendikep za Radinčanke, koje u Dvorani Smederevo dočekuju ekipu Bekamenta. U timu iz Radinca trebalo bi da debituje Jovana Jovanović, koja se posle tri godine vratila u Mladi radnik.

Exit mobile version