Site icon podunavlje.info

Izabran supervizor radova na sanaciji i izgradnji terminala Luke Smederevo

BEOGRAD/SMEDEREVO, 21. januar 2021 – Niras SR doo iz Beograda odabran je za supervizora na tenderu za sanaciju i izgradnju terminala za rasute i opšte terete Luke Smederevo, koji su raspisali Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Gradska uprava Smedereva u saradnji sa Delegacijom Evropske unije u Srbiji, objavila je danas ekapija.com.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, podsetimo, raspisalo je prošle godine javnu nabavku za rekonstrukciju i izgradnju terminala za rasuti i pojedinačni teret u Luci Smederevo, a radovi treba da uključuju i izgradnju pristupnih saobraćajnica i pripadajuće infrastrukture. Postojeći lučki objekti trebalo bi da budu operativni tokom izvođenja radova, kojima je planirana sanacija postojećeg lučkog područja i pristaništa na približno 3,8 i izgradnja novog dela luke površine 21 hektara.

Ovi radovi treba da budu finansirani sa po 50 odsto iz kredita Evropske investicione banke i iz republičkog budžeta.

Inače, isto ministarstvo je krajem pretprošle godine raspisalo javnu nabavku za rekonstrukciju i izgradnju terminala za rasuti i pojedinačni teret u Luci Smederevo, a rok za podnošenje ponuda bio je 27. februar 2020. Međutim,  ovaj postupak obustavljen je 15. aprila 2020. Razlog za obustavu je, tako je bilo navedeno u obrazloženjum što tehnički prihvatljiva ponuda premašuje raspoloživa finansijska sredstva.

Sada su, kako je navedeno u informaciji o zaključenju ugovora sa Niras SR doo, koji je vredan oko 2,5 miliona evra, predmet nabavke usluge nadzora u skladu sa uslovima ugovora FIDIC za projekat „Rehabilitacija i izgradnja terminala za rasuti i generalni teret Luke Smederevo“.

Foto: Agencija za zpravljanje lukama

Exit mobile version