Site icon podunavlje.info

Fudbaleri Smedereva se okupili na prozivci pred početak priprema

SMEDEREVO,  18. januar 2021 – Na stadionu kraj Dunava danas je bilo živo; svlačionica je, kao retko kada, bila dupke puna. Okupili su se fudbaleri koji su jesenas osvojili 22 boda, ali je tu bio i priličan broj novajlija, među njima i nekoliko povratnika u Smederevo.

Pozdravio ih je Zoran Lončar, predsednik kluba, i upoznao ih sa ambicijama Smederevaca.

– Verujem da ćete kroz pripremni period spremno dočekati nastavak sezone. Ovo je početak novog projekta koji se zove Super liga. Put do tog cilja biće nešto duži, jere4 je pred nama najpre borba za opstanak, a onda leto, sa selektiranom ekipom, koju će činiti većina vas, kre4ćemo u pohod ka prvoj, a potom i Super ligi. Zvuči ambiciozno, ali sam ubeđen da ćemo ga sa novim strategom Draganom Stevanovićem ostvariti, jer sa njim planiramo saradnju na duže staze – kazao je okupljenim igračima i stručnom štabu Lončar.

Da rukovodstvo Smedereva mnogo polaže u dolazak novog trenera svedoči i činjenica da će Stevanović, pored uloge šefa stručnog štaba, obavljati i funkciju sportskog direktora.

– Dolazak u Smederevo, koje je trećeligaš, ne smatram korakom unazad, a takav odnos bi trebalo da imaju i pristigli fudbaleri. Smederevo ima bogatu tradiciju, godinama  je igralo u Super ligi, osvojilo nacionalni kup i pet godina bilo u Evropi. Zato smatram da ovo može da bude iskorak u moj karijeri. Zahtevam ozbiljan pristup i odgovoran rad, ovde sam došao  napravim rezultate – rekao je Dragan Stevanović, novi prvi čovek na klupi Smederevaca.

Smederevo će, objašnjava Stevanović, biti sredina za afirmaciju pre svega mladih igrača, a da je tako govori i to što su pre nekoliko dana Marko Bačanin i Nenad Ivanić postali članovi superligaša iz Kruševca.

O potencijalu postojećeg igračkog kadra i pristiglih novajlija ima jasan stav.

– Ako ima nezadovoljnih, ili onih koji žele da promene sredinu, to mogu da učine već u toku današnjeg dana. Obavio sam razgovore sa kolegom koji je pre mene ovde radio, odgledao i snimke nekih utakmica i mogu da kažem da postoji potencijal, angažovani su igrači koje sam ja tražio. Zahtevam od vas da pružite maksimum, budete privrženi klubu. Igrači koji su do sada sarađivali samnom znaju da imam visok prag tolerancije, ali zato svako od igrača mora da bude mksimalno posvećen radu i obavezama – u obraćanju igračima kzao je između ostalog Stevanović.

Pripreme će Smederevci sprovesti u Srbiji, a već od sutra ekipa će raditi u Krnjači, gde postoji balon sa adekvatnom podlogom i teretanom. Za sticanje fizičke spreme planirano je da se koristi atletska staza u Smederevskoj tvrđavi, kao i teren u obližnjem Vranovu.

Na prozivci je bilo 28 fudbalera, opravdano su izostali samo omladinci Andreja Sočanac i Đorđe Stojanović. Kada donesu potrebnu dokumentaciju biće ozvaničena i imena novajlija, a izvesno je da, pored Bačanina i Ivanića, dres Smedereva ovog proleća neće nositi golman Đorđević, Čočaj, Dimić, Kovačević i Đurković.

Foto: R.G.

Exit mobile version