Site icon podunavlje.info

Odbojkašice pobedile u Užicu, odbojkaši izgubili u Gornjem Milanovcu

SMEDEREVO, 16. januar 2021 –  Odigrane su utakmice 12. kola Prve lige Srbije u odbojci i u ženskoj i muškoj konkurenciji. Odbojkašice Smedereva su večeras u Užicu ubedljivo, sa 3:0 u setovima, savladale domaće Jedinstvo, a odbojkaši su istim rezultatom juče izgubili u Gornjem Milanovcu, gde im je domaćin bila ekipa Metalac Takovo, vodeći tim na prvoligaškoj tabeli.

Smederevske odbojkašice su zabeležile sedmu pobedu u 12 kola prvenstva Prve lige u Užicu, svladavši nekadašnje prvakinje Jugoslavije, potom i Srbije i Crne Gore. U prva dva seta je bilo nešto neizvesnije, završeni su 25:22 i 25:23 za Smederevo, ali su u trećem gošće bile dominantne i dobile ga čak sa 25:14.

Odbojkaši Smederevo-Carine nisu bili te sreće na gostovanju u Gornjem Milanovcu. Domaći tim Metalac Takovo, koji  ima samo jedan poraz u odigranih 11 utakmica, nije dozvolio iznenađenje. Smederevci su jači otpor pružili samo u prvom setu, koji su domaćini dobili sa 25:23, da bi naredna dva rešili ubedljivo u svoju korist, sa 25:17 i 25:15.

I ženska i muška ekipa, koje predstavljaju Smederevo u Prvoj ligi, u narednom kolu gostuju; devojke putuju u Vranje, a odbojkaši na noge idu ekipi Dubočice.

Foto/arhiva: R.G.

Exit mobile version