JP Grejanje: Grejanje u Smederevu tokom ledenih dana biće produženo

SMEDEREVO, 16. januar 2021 –  Odlukom o snabdevanju grada toplotnom energijom, između ostalog, predviđeno je produženo trajanje grejanja za novogodišnje i božićne praznike i u dane izuzetno niskih spoljnih temperatura. Tako je i bilo za novogodišnje i božićne praznike, a sada je na red došlo i ovo treće, pa od srede kotlarnice JP Grejanje u Smederevu rade duže nego obično.

–  Od srede naveče radimo u produženom režimu i to tako da u dane vikenda startujemo postrojenja sat vremena ranije, a u zavisnosti od večernjih temperatura grejemo od dva do tri sata produženo. Praktično, kod pojave ledenih dana tokom vikenda grejanje će biti produženo za tri sata dnevno – objašnjava Vladimir Kulagić, direktor JP Grejanje

Ono što ovde treba napomenuti je činjenica da ova grejna sezona, srećom ili zbog dobre pripreme, tek prolazi bez većih kvarova.

– Iza nas je već pola grejne sezone, a što se tiče tehnike kojom upravljamo i koju održavamo, za sada možemo reći da je radila bez zastoja i bez većih kvarova. Sve intervencije koje su odrađivane nisu uticale na redovnu isporuku toplotne energije krajnjim korisnicima, osim u situacijama kada je dolazilo do pucanja ventila ili radijatora u stanovima gde smo, uz saglasnost upravnika stambene zajednice, reagovali i u nekoliko sati praznili sistem otklanjali kvarove kod korisnika u stanu i ponovo sistem vraćali u radni režim – kaže Kulagić u izjavi za portal Podunavlje.info.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!