Site icon podunavlje.info

Štab zimske službe Smedereva: Nastavljeno posipanje puteva i trotoara 

SMEDEREVO, 14. januar 2021 – Štab zimske službe grada Smedereva na današnjoj sednici  informisan je da je JKP Zelenilo i groblјa u poslednja 24 časa utrošilo još 14 tona mešavine za posipanje puteva, kao i 100 kilograma kalcijuma u granulama i 100 litara tečnog kalcijuma na održavanju pešačkih staza.

I u protekla 24 časa organizovan je rad u tri smene. Prva smena je bila dežurna, a u drugoj su angažovana dva vozila za posipanje puteva pod nagibom, tamo gde je došlo do otapanja snega i curenje vode na kolovoz i mogućnosti pojave leda. U trećoj smeni, zbog niskih temperatura, angažovana su četiri vozila za preventivno posipanje uspona i ravnih delova prekrivenih ledom na putevima prvog prioriteta, kao i puteva koji koristi javni prevoz na teritoriji celog grada i seoskih mesnih zajednica, a angažovano je i20 radnika i jedno malo vozilo u tri smene na čišćenju trotoara i trgova na teritoriji grada.

U toku jučerašnjeg dana nabavlјeno je 47 tona soli, s obzirom da se za naredni vikend najavljuju temperature znatno ispod nule.

Exit mobile version