Posle Ivanića, i Marko Bačanin iz Smedereva otišao među Čarapane

SMEDEREVO, 14. januar 2021 – Samo što je Ivanić juče postao član kruševačkog Napretka, već danas je to učinio i Marko Bačanin (22), najbolji strelac Smedereva i čitave lige u jesenjem delu sa 14 golova, koliko je postigao na isto toliko odigranih utakmica.

Bačanin je ponikao u Smederevu, a kao kadet, zajedno sa bratom blizancem Strahinjom, prešao je u Jagodinu. Potom je branio boje omladinaca i prvog tima Vojvodine, bilo je u Olimpijakosovoj filijali PAE Chania na Kritu, imao je uspešnu rolu i u slovenačkom klubu Tabor Sežana, a kada se vratio u Srbiju bio je član Javora, Radničkog iz Sombora i, zbog korone, dva kola Omladinca iz Novih Banovaca, odakle se prošlog leta vratio u Smederevo.

Ovaj rođeni Smederevac je kao omladinac kod trenera Nenada Lalatovića sa 18 godina debitovao na superligaškoj sceni, a ovog proleća očekuje da u našem najvišem rangu takmičenja predvodi napad Čarapana.

– Nova godina je počela pozivima nekoliko superligaških klubova, a ja sam danas prelomio i prihvatio poziv trenera Milana Đuričića, koga odranije poznajem. Mislim da sam došao u sredinu u kojoj mogu da napredujem, a biće mi olakšan posao, jer poznajem većinu fudbalera, a sada je tu i dojučerašnji saigrač iz Smedereva Nenad Ivanić. Kruševljani su u donjem delu tabele, a verujem da mogu, uz pomoć ostalih, dati doprinos da klub ostane u Superligi, što je i primarni cilj – kaže marko Bačanin.

Stasiti golgeter, koji je s Napretkom potpisao ugovor na godinu i po dana, nije zaboravio da pomene i dane provedene u smederevskom srpskoligašu i da klubu iz koga odlazi poželi takođe opstanak u ligi.

– Ma gde bio Smederevo mi je najdraži klub. Zahvaljujući njemu sam se fudbalski i golgeterski ove jeseni vratio u život. Pre no što sam otišao razgovarao sam sa trenerom Draganom Stevanovićem, s kim sam u Omladincu imao kratku ali uspešnu saradnju. On me je podržao u želji da zaigram u ligi koja je dva ranga više, a siguran sam da će sa njim i nekim pojačanjima, koje je najavio, moj matični klub uspeti da izbori opstanak – rekao je na kraju razgovora Marko Bačanin.

Foto: Marko Bačanain FB, privatna arhiva

Skorašnji članci

error: Content is protected !!