Site icon podunavlje.info

Identifikovan i uhapšen osumnjičeni za izazivanje opšte opasnosti

SMEDEREVO, 13. januar 2021 – Policija je u Smederevu uhapsila S. I. (27), za koga se sumnja da se 10. januara oglušio o znak saobraćajnih policajaca da zaustavi automobil i nastavio vožnju, bežeći od policijskog vozila, koje je imalo uključenu svetlosnu i zvučnu signalizaciju. On je, sateran u sporednu ulicu, pošto mu je policija preprečila izlaz, kada mu se patrola približila, vozilom krenuo unazad i udario prvo u prednji deo policijskog vozila, a potom i u bočni. Tada je lakše povredio dva policajca, ali i oslobodio sebi prolaz i pobegao.

Usledila je intenzivna potraga, S.I. je pronađen i uhapšen i određeno mu je zadržavanje do 48 sati. On će, uz krivičnu prijavu, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje opšte opasnosti, biti priveden osnovnom javnom tužiocu u Smederevu.

Naknadno je utvrđeno da je bez vozačke dozvole upravljao automobilom kojem je registracija istekla tokom prošle godine, pa će protiv njega biti podnete i prekršajne prijave iz Zakona o bezbednosti saobraćaja, navodi se u saopštenju MUP-a.

Foto/ilustracija: MUP Srbije

Exit mobile version