Site icon podunavlje.info

Ulice prvog prioriteta očišćene, saobraćaj bez zastoja, ali usporen

SMEDEREVO, 11. januar 2021 – Štab zimske službe grada Smedereva na današnjoj sednici informisan je, na osnovu izveštaja JKP Zelenilo i groblja, da su svi gradski kapaciteti maksimalno angažovani na čišćenju puteva i trotoara po prioritetima, kao i da se saobraćaj odvija usporeno, ali bez zastoja. U protekla 24 časa angažovana su četiri veća i četiri manja kamiona za ručno posipanje soli, kao i ostala manja mehanizacija za čišćenje trotoara i trgova. Utrošene su 63 tone mešavine soli i rizle, 1.350 kilograma kalcijuma hlorida i 300 litara tečnog kalcijum hlorida za tretiranje trotoara i trgova.

U vreme sednice završeno je čišćenje ulica prvog prioriteta i puteva po kojima se odvija linijski saobraćaj, a započeto čišćenje ulica drugog prioriteta, kao i trotoara i trgova.

Štab je zaključio da svi korisnici poslovnih objekata, institucija, individualnih stambenih zgrada, kao i upravnici objekata za kolektivno stanovanje, postupe po nalozima komunalne inspekcije i organizuju čišćenje prilaza svojim objektima i da ih konstantno održavaju.

Građani Smedereva ukoliko imaju problem koji je izazvan snežnim padavinama, kako se navodi u saopštenju Štaba, mogu da se obrate:

Grupi za vanredne situacije u periodu od 7 i 30 do 15 i 30 na broj telefona 064/844-91-68 ili JKP „Zelenilo i groblja” u periodu od 00 do 24, Bojan Ristić 064/847-65- 15 i Đuro Sikimić 064/847-65- 15.

Exit mobile version